Norrmejerier höjer ersättningen för ekologisk mjölk

PUBLICERAD: 20 december 2023
UPPDATERAD: 21 december
Foto: Pressbild

För att säkra tillgången på ekologiska mejeriprodukter höjer Norrmejerier ekotillägget från och med den 1 januari 2024.

Ökade kostnader och lägre efterfrågan på ekologiska mejeriprodukter har lett till att flera av Norrmejeriers ekomjölkbönder har ställt om till att vara konventionella mjölkgårdar.

– Med dagens nivå på ekoersättning riskerar vi att tappa ytterligare ekoleverantörer vilket skulle påverka hela föreningen, därför väljer styrelsen att höja ekotillägget. Höjningen av ekotillägget med 30 öre tillsammans med andra åtgärder ska förhoppningsvis bromsa utvecklingen, säger Göran Olofsson, styrelseordförande för Norrmejerier.

Även om konsumenternas efterfrågan har minskat är de ekologiska produkterna viktiga för Norrmejerier. För kunder, som offentlig verksamhet och dagligvaruhandeln, är det avgörande att kunna erbjuda ett ekologiskt sortiment.

Läs vidare

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström