Rutasoka lanserar årets vinterkaffe – Sherehe

PUBLICERAD: 16 november 2023
UPPDATERAD: 16 november
Foto: Pressbild

I slutet av november lanserar Rutasoka sitt vinterkaffe Sherehe, som betyder ”fira” på swahili. Namnet är en hyllning till Rutasokas kunder och det pågående åtagandet att stötta kaffebönderna i Kongo och Burundi.

Sherehe är en blandning av utvalda kaffebönor från plantager i Kongo och Burundi. Smaken beskrivs som rik och fyllig med milda inslag av choklad och citrusfrukter, varsamt balanserade med toner av röda bär, ingefära och kola.

– Efter succén med vårt julkaffe, som har blivit ett återkommande inslag i vårt vintersortiment, är vi glada att kunna utvidga produktutbudet ytterligare tillsammans med Lidl, säger Rutasokas vd Rebu Burubwa.

Vinterkaffet stöttar Rutasokas mission att plantera fler nya kaffeplantor hos kaffebönderna.

– Genom samarbetet med Lidl och alla som dricker vinterkaffet kommer 10 000 nya kaffeplantor att delas ut till kaffebönderna i Kongo. Detta är ett bevis på vår beslutsamhet att skapa en positiv inverkan och främja hållbarhet inom kaffeproduktionen, berättar Rebu Burubwa.

Sherehe kommer att säljas på alla Lidl-butiker från vecka 47.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland