Convini tar ställning för kycklingars välfärd

PUBLICERAD: 30 oktober 2023
UPPDATERAD: 2 november
Oscar Norbrandt är Chef Supply Chain & Hållbarhet på Convini. Foto: Pressbild

Convini ställer sig bakom European Chicken Commitments kriterier, som är framtagna av djurrätts- och djurskyddsorganisationer. Det innebär att alla Convinis kycklingleverantörer måste uppfylla kriterierna senast 2026.

Convini, som levererar obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar på arbetsplatser, har tagit beslutet att ställa sig bakom European Chicken Commitment (ECC), en samling kriterier som är framtagna av ett 30-tal djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa, däribland Djurens Rätt. Syftet med kriterierna är att höja miniminivån för kycklingars levnadsförhållanden.

– Den mat och dryck som utgör sortimentet i våra butiker är ryggraden i vår verksamhet. För att vi ska kunna nå våra högt ställda hållbarhetsmål, är det därför avgörande att vi ständigt ser över vårt sortiment och bland annat ställer krav på leverantörer och producenter. Att vi nu som ett led i detta arbete ansluter oss till ECC kommer att innebära förbättrade förhållanden för kycklingar, säger Oscar Nordbrandt, Chef Supply Chain & Hållbarhet på Convini.

Beslutet innebär att samtliga leverantörer till Convini som säljer produkter innehållande kyckling ska uppfylla ECC:s kriterier till 2026. Convini har även som mål att fasa ut burägg från produkter som säljs via Convini på alla marknader senast år 2025. Beslutet omfattar hela ägg, flytande ägg, andra äggprodukter samt ägg i sammansatta produkter.

Familjeföretaget Convini har fler än 2 200 smarta butiker och kaffemaskiner på över 5 000 kundföretag i Stockholm, Göteborg, Malmö och sedan 2019 även i Berlin, Hamburg, Köln och Düsseldorf.

Läs mer om European Chicken Commitment här
Läs mer om ECC:s kriterier här

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning