Hon är ny chef för Icas Externa Relationer

PUBLICERAD: 10 oktober 2023
UPPDATERAD: 10 oktober
Louise Wileen Bjarke, chef för Externa Relationer på Ica Gruppen. Foto: Pressbild

Louise Wileen Bjarke har utsetts till ny chef för Externa Relationer på Ica Gruppen. Hon har en lång bakgrund som journalist på bland annat SVT och som pressansvarig på Försvarets materielverk.

Louise Wileen Bjarke har även varit chef för extern kommunikation på Billerud och stabschef på Utrikesdepartementet.

– Louises långa erfarenhet både som journalist och chef för extern kommunikation inom såväl offentlig som privat verksamhet är mycket värdefull i den här tjänsten. Hennes starka värderingar och personlighet passar också väl in på Ica, säger Björn Olsson, kommunikationsdirektör på Ica Gruppen.

Louise Wileen Bjarke rapporterar till Björn Olsson och ersätter David Ingnäs som slutar sin anställning till hösten

– Jag vill jobba med frågor som är viktiga för oss människor i vår vardag. Att jobba med externkommunikation på Ica berör alltifrån livsmedel, både försörjningsfrågan och dagliga inköp, till läkemedel, bank och fastighetsfrågor. Jag kan därför inte tänka mig ett roligare och mer meningsfullt uppdrag än att få ansvara för Icas externkommunikation, säger Louise Wileen Bjarke.

Senaste nytt

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Läs vidare

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Smartare Mat i Sverige köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt