Hans Bax blir ny vd för Dagab

PUBLICERAD: 9 oktober 2023
UPPDATERAD: 9 oktober
Hans Bax tillträder som vd för Dagab den 1 februari 2024. Foto: Pressbild

Hans Bax har rekryterats som ny vd för Dagab med start den 1 februari 2024. Han efterträder Nicholas Pettersson, som samtidigt tillträder som vd för Willys.

Hans Bax har arbetat inom Dagab sedan 2011 i flera olika roller, senast som affärsområdeschef med ansvar för kött och chark, fisk och skaldjur samt frukt och grönsaker. Han är också ansvarig för det nya semiautomatiserade frukt- och gröntlagret i Landskrona. Dessförinnan har han bland annat varit kategoriområdeschef och inköpschef på Ica samt varuflödeschef och inköpschef på Lidl. Sammantaget har Hans Bax varit verksam inom svensk dagligvaruhandel i över 20 år.

– Jag är oerhört glad över att Hans Bax i början av nästa år kliver på som vd för Dagab. Hans har en lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen. Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren. Jag ser fram emot att följa Dagabs fortsatta resa under Hans ledning, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Senaste nytt

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Läs vidare

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312

Stor minskning av tillsatt socker i svensk läsk

Sedan 2019 har svenska bryggerier minskat mängden tillsatt socker i läsk med i genomsnitt 36 procent per liter.
Sockeråtagandet_1_A

Stacky's ägare köper fabrik i Mantorp

Smartare Mat i Sverige säkrar produktionen av sitt varumärke Stacky's, genom att förvärva en fabrik i Mantorp.
matfabriken-startup2