Hans Bax blir ny vd för Dagab

PUBLICERAD: 9 oktober 2023
UPPDATERAD: 9 oktober
Hans Bax tillträder som vd för Dagab den 1 februari 2024. Foto: Pressbild

Hans Bax har rekryterats som ny vd för Dagab med start den 1 februari 2024. Han efterträder Nicholas Pettersson, som samtidigt tillträder som vd för Willys.

Hans Bax har arbetat inom Dagab sedan 2011 i flera olika roller, senast som affärsområdeschef med ansvar för kött och chark, fisk och skaldjur samt frukt och grönsaker. Han är också ansvarig för det nya semiautomatiserade frukt- och gröntlagret i Landskrona. Dessförinnan har han bland annat varit kategoriområdeschef och inköpschef på Ica samt varuflödeschef och inköpschef på Lidl. Sammantaget har Hans Bax varit verksam inom svensk dagligvaruhandel i över 20 år.

– Jag är oerhört glad över att Hans Bax i början av nästa år kliver på som vd för Dagab. Hans har en lång erfarenhet inom dagligvaruhandeln och har jobbat i olika roller inom Dagab under sina drygt 12 år inom Axfoodkoncernen. Han har både bredd och djup i sin kompetens och ett starkt kommersiellt driv. Han är också en mycket uppskattad ledare och har spelat en betydande roll i Dagabs utveckling under de senaste åren. Jag ser fram emot att följa Dagabs fortsatta resa under Hans ledning, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland