Under 20 år har Nespresso arbetat med att ta fram kaffet N°20, genom att korsplantera två utvalda Arabicaplantor. Efter två årtionden av forskning och experimenterande lanseras nu kaffet.
2003 började Nespressos kaffemästare arbetet med att odla fram den nya kaffeplantan, vars bönor blir kaffet Nespresso N°20. Odlingen sker endast i Cauca- och Caldasregionerna i Colombia.
N°20 beskrivs som ett kaffe med en intressant smakprofil, där toner av apelsinblomma och frisk citrus möter blomaromer. För att få fram hela smakpaletten rekommenderar Nespresso att kaffet ska drickas som en espresso. N°20 är ett säsongskaffe, vilket innebär att det bara finns tillgängligt under en begränsad tid varje år.
– N°20 är en milstople i Nespressos långa smakresa och symboliserar vår strävan att alltid utforska hur vi kan skapa godast möjliga kaffe. Det har tagit sin tid, men den spännande smakprofilen har gjort väntan värd. Det ligger mycket passion och ett enormt engagemang bakom kaffet, vilket gör det extra roligt att äntligen få dela med oss av N°20, säger Mikael Andersson, Coffee Ambassador Nespresso.
N°20 finns att köpa i Nespressos boutiques samt på www.nespresso.com/se.