Mycorena och Atria ska utveckla nya proteinprodukter

PUBLICERAD: 18 september 2023
UPPDATERAD: 21 september
Atria och Mycorenas partnerskap ska resultera i nya produkter baserade på mykoprotein, som korv, hamburgare och smörgåspålägg. Foto: Pressbild

Mycorena och Atria Sweden har inlett ett partnerskap för att gemensamt utveckla och sälja produkter baserade på mykoprotein, som korv, hamburgare och smörgåspålägg.

Partnerskapet innebär att Mycorena skalar upp produktionen av sitt mykoprotein Promyc till Atria, som kommer att använda sin innovations- och produktutvecklingskapacitet för att skapa nya alternativa proteinprodukter. De nya produkterna baserade på mykoprotein ska komplettera Atrias sortiment för att möta konsumenternas snabbt växande efterfrågan på hållbara proteinkällor.

– Detta partnerskap markerar en viktig milstolpe för Mycorena. Atrias expertis inom produktutveckling och etablerad kundbas kommer att hjälpa oss att accelerera tillväxten av mykoproteinkategorin på den europeiska marknaden, säger Ramkumar Nair, vd för Mycorena.

Åsa Josell, produktutvecklings- och innovationsdirektör på Atria Sweden, säger att mykoprotein är en spännande ny svensk råvara för Atria:

– Partnerskapet gör att vi kan vara pionjärer när det gäller att erbjuda alternativa proteinprodukter som är både hållbara, smakrika och ger bra näring utan allergener.

Samarbetsavtalet undertecknades i maj på Mycorenas huvudkontor i Göteborg. Villkoren i avtalet kommer inte att offentliggöras.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210