Mycorena och Atria Sweden har inlett ett partnerskap för att gemensamt utveckla och sälja produkter baserade på mykoprotein, som korv, hamburgare och smörgåspålägg.
Partnerskapet innebär att Mycorena skalar upp produktionen av sitt mykoprotein Promyc till Atria, som kommer att använda sin innovations- och produktutvecklingskapacitet för att skapa nya alternativa proteinprodukter. De nya produkterna baserade på mykoprotein ska komplettera Atrias sortiment för att möta konsumenternas snabbt växande efterfrågan på hållbara proteinkällor.
– Detta partnerskap markerar en viktig milstolpe för Mycorena. Atrias expertis inom produktutveckling och etablerad kundbas kommer att hjälpa oss att accelerera tillväxten av mykoproteinkategorin på den europeiska marknaden, säger Ramkumar Nair, vd för Mycorena.
Åsa Josell, produktutvecklings- och innovationsdirektör på Atria Sweden, säger att mykoprotein är en spännande ny svensk råvara för Atria:
– Partnerskapet gör att vi kan vara pionjärer när det gäller att erbjuda alternativa proteinprodukter som är både hållbara, smakrika och ger bra näring utan allergener.
Samarbetsavtalet undertecknades i maj på Mycorenas huvudkontor i Göteborg. Villkoren i avtalet kommer inte att offentliggöras.