Krav rekryterar expert på djurvälfärd

PUBLICERAD: 7 september 2023
UPPDATERAD: 7 september
Elin Svedberg är Kravs nya expert på djurvälfärd. Foto: Pressbild

Elin Svedberg har rekryterats till Krav som expert på djurvälfärd. Hon kommer närmast från en tjänst som djurskyddshandläggare på Länsstyrelsen i Gävleborg.

Elin Svedberg kommer från Söderhamn och har utbildat sig till husdjursagronom vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Under tio år arbetade hon på Länsstyrelsen i Gävleborg, där hennes uppgifter omfattade kontroller av djur, foder och livsmedel i primärproduktionen utifrån svensk lagstiftning. På Krav ska hon i första hand fokusera på djurvälfärdsfrågor som gäller fjäderfän, grisar och slakt.

– En djurvälfärd där alla djur får utlopp för sina naturliga beteenden och behov, är ett av Kravs prioriterade områden. Elin Svedbergs breda erfarenhet av att arbeta nära lantbrukare med djurvälfärdsfrågor kommer både våra kunder och vi att ha stor nytta av, säger Cecilia Lenbäck, operativ chef och vice vd på Krav.

Elin Svedberg uppmanar konsumenter som vill se en bättre djurvälfärd i Sverige att välja Krav-märkt i butiken. Hon tillägger att det är extra viktigt nu, när många lantbrukare kämpar med ökade kostnader och utmanande väderförhållanden.

– Jag tycker det är viktigt med djurskydd och djurvälfärd, och det satsar Krav verkligen på, långt utöver den svenska lagstiftningen. Krav-certifierade företag är också de mest kontrollerade, med kontroller av både länsstyrelser och oberoende kontrollföretag, säger Elin Svedberg.

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland