Nicholas Pettersson utsedd till ny vd för Willys

PUBLICERAD: 31 juli 2023
UPPDATERAD: 1 augusti
Nicholas Pettersson, nuvarande vd för Dagab och tillträdande vd för Willys. Foto: Fond och Fond

Dagabs nuvarande vd Nicholas Pettersson har rekryterats till ny vd för Willys. Den 1 februari 2024 kommer han att efterträda Thomas Evertsson, som har valt att avsluta sin operativa karriär.

Nicholas Pettersson har jobbat inom Axfood-koncernen i nästan 20 år, senast i rollen som vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab sedan 2014. I februari 2024 efterträder han Thomas Evertsson som  har valt att gå in i en ny fas av min karriär efter snart 16 år inom Willys och Axfood-koncernen.

– Jag har haft en fantastisk tid på Willys där jag i min roll som vd fått möjligheten att leda utvecklingen av Willys till det Willys är idag. Det är nu en bra tidpunkt, både för företaget och för mig personligen, att på ett planerat och kontrollerat sätt lämna över till en förträfflig person. Jag är mycket glad över att det är just Nicholas som i början av nästa år tar över rodret för att leda Willys fortsatta resa, säger Thomas Evertsson, nuvarande vd för Willys.

Rekryteringen av Nicholas Petterssons efterträdare i rollen som vd för Dagab inleds omedelbart.

Läs vidare

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker