Ilse Siekkinen utsedd till VD för Oatly Norden

PUBLICERAD: 15 juni 2023
UPPDATERAD: 15 juni
Ilse Siekkinen blir ny VD för Norden för Oatly Group AB. Foto: Pressbild

Ilse Siekkinen blir ny VD för Norden för Oatly Group AB. Hon efterträder Jonas Persson Follin som kommer att arbeta med företagets internationella foodservice och OOH-partnerskap.

Ilse Siekkinen har närmare 20 års ledarerfarenhet från att bygga varumärken och samarbeten inom dagligvaruhandel. De senaste 14 åren har hon arbetat på Unilever, senast i rollen som General Manager Personal Care Nordics.

– Jag är stolt över att ansluta till detta ikoniska varumärke och syftesdrivna företag med starka värderingar som är i linje med mina egna. Vi står inför en klimatkris och den övergång som Oatly driver till ett mer hållbart, växtbaserat livsmedelssystem är avgörande för vår planet. Jag ser fram emot att arbeta med ett så drivet team och banbrytande portfölj av mat- och dryckesinnovationer och att hjälpa till att skriva nästa kapitel i Oatlys framgångssaga här i vår ursprungsregion, säger Ilse Siekkinen.

Ilse Siekkinen kommer att vara baserad i Stockholm och rapportera till Oatlys Chief Operating Officer, Daniel Ordonez.

– Vi är glada över att välkomna Ilse till Oatly. Hon tillför viktig ledarskapserfarenhet av att driva kategoritillväxt för några av världens största FMCG-varumärken. Hennes expertis inom kommersiell verksamhet inom såväl supply chain som försäljning och marknadsföring, i kombination med hennes engagemang för vår mission, gör att hon är perfekt lämpad för att accelerera vår tillväxt i Norden, som fortsätter vara en prioriterad marknad, säger Daniel Ordonez.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål