Svegro utökar sortimentet med fler nya, smakrika och färgstarka produkter. Satsningen ligger i linje med Svegros vision att skapa ett Sverige som är helt självförsörjande på färskt grönt – året om.
Svegro tar över Nearbyfoods odling av mikroörter och krasse, som flyttar in i växthusen på Färingsö utanför Stockholm.
– Mikroörter är smakrika och fullproppade med näringsämnen och vitaminer. De är dessutom vackra och ett dekorativt och näringsrikt tillskott på maträtter, säger Kristin Orrestig, vd för Svegro.
Idag importeras en stor andel mikroörter från Holland och säljs i första hand till restauranger och storkök. I och med Svegros satsning kommer lokalt odlade mikroörter att erbjudas inom dagligvaruhandeln och nå en bredare konsumentgrupp.
– Det här ligger i linje med vår strategi att hela tiden utveckla vår verksamhet. Vi går nu in i en ny och outvecklad kategori och blir en mer komplett leverantör av gröna smaker. Vi tar ett steg till i vår långsiktiga satsning att öka den svenska självförsörjningen av frukt och grönt, säger Kristin Orrestig.
Mikroörterna odlas vertikalt med LED-belysning i Svegros växthus, vilket innebär att grödorna står i flera plan i en kontrollerad inomhusodling. Det är en snabb odling och de första mikroörterna från Svegro finns redan ute i butik.