Lantmännen ökar produktionen av veteprotein

PUBLICERAD: 15 maj 2023
UPPDATERAD: 17 maj
Lantmännen Biorefineries i Norrköping. Foto: Filip Lundahl

Lantmännen Biorefineries har invigt sin nya produktionsanläggning för utvinning av veteprotein i Norrköping. Det innebär att produktionskapaciteten ökar markant.

Enligt Lars-Gunnar Edh, chef för Lantmännen division Energi, finns en stor efterfrågan på svenskt veteprotein (gluten), både nationellt och internationellt.

Investeringen på 800 miljoner kronor innebär en avsevärd expansion av Lantmännens verksamhet i Norrköping och ett 30-tal nya medarbetare har anställts.

– Genom denna investering förstärker vi robustheten i svensk livsmedelsproduktion och ökar exportmöjligheterna, samtidigt som vi skapar ytterligare värde från den svenska åkermarken och våra medlemmars gårdar. Det är ännu en viktig milstolpe i Lantmännens strategi från jord till bord, säger Magnus Kagevik, vd och koncernchef på Lantmännen.

Senaste nytt

”Smakresan” ska få skolelever att våga testa nya smaker

Compass Groups skolprojekt Smakresan den 16 maj ska få elever att utforska nya smaker och förbättra sina kostvanor.
Nudelwok_Smakresan

Betala med ett skämt på Max

I en kampanj för de nya dryckerna Fun Drinks introducerar Max Burgers en ny betalmetod – skämtet.
max

Alkoholfria cocktails en växande trend

ISH lanserar alkoholfri Mojito och Spritz på burk, som finns att köpa både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.
CZ7A0948[1]

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Läs vidare

”Smakresan” ska få skolelever att våga testa nya smaker

Compass Groups skolprojekt Smakresan den 16 maj ska få elever att utforska nya smaker och förbättra sina kostvanor.
Nudelwok_Smakresan

Betala med ett skämt på Max

I en kampanj för de nya dryckerna Fun Drinks introducerar Max Burgers en ny betalmetod – skämtet.
max

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Klassisk ost har blivit en global succé

Keso har fått ett nytt uppsving på marknaden, drivet av sociala medier och nya konsumtionsmönster.
pexels-shkrabaanthony-4397312