RE:OCEAN ska leverera lax till tysk sushi-leverantör

PUBLICERAD: 13 mars 2023
UPPDATERAD: 16 mars
Mårten Malle är VD på RE:OCEAN. Foto: Pressbild

RE:OCEAN har tecknat en överenskommelse med tyska Natsu Foods om att leverera lax från den landbaserade odlingen i Säffle till den tyska sushi-marknaden.

Natsu Foods, som är en ledande leverantör av färsk sushi till återförsäljare i Tyskland, binder sig i överenskommelsen att köpa en betydande del av RE:OCEANs lax när produktionen startar år 2026.

”Vi är väldigt glada över vårt partnerskap med Natsu Foods, som har en mycket stark ställning på den tyska sushi-marknaden och de representerar den kundbas vi verkligen är fokuserade på att nå. Genom vårt samarbete kan vi nu påvisa alla de fördelar som kommer med landodlad lax; allt från hållbarheten, smaken och färskheten, de ekonomiska fördelarna och den pålitliga tillgången av laxen”, säger Morten Malle, VD på RE:OCEAN.

Överenskommelsen är början på ett långtgående samarbete mellan RE:OCEAN och Natsu Foods. Enligt VD Tim Hörnemann är Natsu Foods dedikerade att endast arbeta med fiskleverantörer som arbetar med hållbara och klimatpositiva metoder:

”Samarbetet med RE:OCEAN är därför en mycket naturlig del av vårt arbete med klimatet och hållbarheten i alla våra processer för att minska fiskindustrins avtryck på miljön.”

RE:OCEANs landbaserade laxodling i Säffle beräknas producera 10 000 ton lax årligen vid full produktion år 2026/27.

Läs vidare

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210

Senaste nytt

Guldhaven Pelagiska vinner Sjömatspriset 2025

Sjömatspriset 2025 går till Guldhaven Pelagiska, som vill sätta svensk, hållbart odlad fisk på kartan.
NSS sjömatspriset 2H4A6756-2025-01-22

Mutti bemöter Äkta vara: "Felaktigt och missvisande"

Mutti, vars pizzasås är en av finalisterna till Årets matbluff 2024, tillbakavisar juryns motivering till antipriset.
1049973

Lidl ökar andelen växtbaserat i samarbete med WWF

Lidls internationella mål är att öka andelen sålda växtbaserade livsmedel med 20 procent till 2030, jämfört med 2023.
e2983a9c-9758-42f5-94a2-8f2fa38c19eb-w_960

Godare och nyttigare tång med fermentering?

Tång som fermenteras i stället för att torkas blir både godare och nyttigare, enligt forskare vid Lunds universitet.
IMG_3210