RE:OCEAN ska leverera lax till tysk sushi-leverantör

PUBLICERAD: 13 mars 2023
UPPDATERAD: 16 mars
Mårten Malle är VD på RE:OCEAN. Foto: Pressbild

RE:OCEAN har tecknat en överenskommelse med tyska Natsu Foods om att leverera lax från den landbaserade odlingen i Säffle till den tyska sushi-marknaden.

Natsu Foods, som är en ledande leverantör av färsk sushi till återförsäljare i Tyskland, binder sig i överenskommelsen att köpa en betydande del av RE:OCEANs lax när produktionen startar år 2026.

”Vi är väldigt glada över vårt partnerskap med Natsu Foods, som har en mycket stark ställning på den tyska sushi-marknaden och de representerar den kundbas vi verkligen är fokuserade på att nå. Genom vårt samarbete kan vi nu påvisa alla de fördelar som kommer med landodlad lax; allt från hållbarheten, smaken och färskheten, de ekonomiska fördelarna och den pålitliga tillgången av laxen”, säger Morten Malle, VD på RE:OCEAN.

Överenskommelsen är början på ett långtgående samarbete mellan RE:OCEAN och Natsu Foods. Enligt VD Tim Hörnemann är Natsu Foods dedikerade att endast arbeta med fiskleverantörer som arbetar med hållbara och klimatpositiva metoder:

”Samarbetet med RE:OCEAN är därför en mycket naturlig del av vårt arbete med klimatet och hållbarheten i alla våra processer för att minska fiskindustrins avtryck på miljön.”

RE:OCEANs landbaserade laxodling i Säffle beräknas producera 10 000 ton lax årligen vid full produktion år 2026/27.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning

Lantmännens Forskningsstiftelse utlyser 25 miljoner kronor för framtidens hållbara jordbruk och livsmedelssystem.
fredriksson
Lantmännens Forskningsstiftelse öppnar årets utlysning