Peter Sjöström tar över rollen som nordisk säljchef för Quorn Foodservice. En viktig del i hans nya uppdrag blir att driva kategorin för ökad hållbarhet samt en god och hälsosam livsstil.
Peter Sjöström har haft ledande befattningar hos flera stora aktörer inom foodservice- och grossistsektorn med fokus på att driva förändring och öka försäljning.
”Quorn har en hög varumärkeskännedom i Sverige, men vi har ett arbete att göra kring perceptionen av varumärket. Vi var tidiga på marknaden men har på intet sätt stannat upp i vår utveckling och vårt driv. Mitt mål är att Quorn Foods ska bli en betydande leverantör av såväl ingredienser, som expertis och innovation”, säger Peter Sjöström, Head of Foodservice Nordics på Quorn Foods Professional.
Quorn Foodservice har i dag en stor del av försäljningen inom den offentliga måltiden, vilket kommer att vara viktig även framåt. Samtidigt kommer en omfattande satsning att göras för att stärka positionen och försäljning mot den privata marknaden.
Phil Thornborrow, Foodservice Director för Quorn UK & Europé, säger att målet är att få fler människor att välja bort kött vid fler tillfällen:
”Vi har byggt en stabil närvaro i Norden och nu ökar vi insatsen med fokus på att växa. Vi är mer än en färdig produkt, vi erbjuder kunskap och inspiration, inte bara ur ett funktionellt perspektiv, utan kring njutningsbara och goda måltider som gör gästen nöjd.”