Peter Sjöström ny nordisk säljchef för Quorn Foodservice

PUBLICERAD: 7 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars

Peter Sjöström tar över rollen som nordisk säljchef för Quorn Foodservice. En viktig del i hans nya uppdrag blir att driva kategorin för ökad hållbarhet samt en god och hälsosam livsstil.

Peter Sjöström har haft ledande befattningar hos flera stora aktörer inom foodservice- och grossistsektorn med fokus på att driva förändring och öka försäljning.

”Quorn har en hög varumärkeskännedom i Sverige, men vi har ett arbete att göra kring perceptionen av varumärket. Vi var tidiga på marknaden men har på intet sätt stannat upp i vår utveckling och vårt driv. Mitt mål är att Quorn Foods ska bli en betydande leverantör av såväl ingredienser, som expertis och innovation”, säger Peter Sjöström, Head of Foodservice Nordics på Quorn Foods Professional.

Quorn Foodservice har i dag en stor del av försäljningen inom den offentliga måltiden, vilket kommer att vara viktig även framåt. Samtidigt kommer en omfattande satsning att göras för att stärka positionen och försäljning mot den privata marknaden.

Phil Thornborrow, Foodservice Director för Quorn UK & Europé, säger att målet är att få fler människor att välja bort kött vid fler tillfällen:

”Vi har byggt en stabil närvaro i Norden och nu ökar vi insatsen med fokus på att växa. Vi är mer än en färdig produkt, vi erbjuder kunskap och inspiration, inte bara ur ett funktionellt perspektiv, utan kring njutningsbara och goda måltider som gör gästen nöjd.”

Läs vidare

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Taylors & Jones får ny ägare

Livsmedelsgruppen Evanoff Group har sålt varumärket Taylors & Jones till charkföretaget Bergslags Delikatesser i Lindesberg AB.
MA_PRM

Vinnarna på FFCR Stockholm 2025

På FFCR Stockholm 2025 utsågs de mest banbrytande lösningarna inom livsmedel, hållbarhet och teknik.
screenshot_12

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland