Lindahls maxar krämigheten i kvargen med nytt recept

PUBLICERAD: 3 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars

För att möta kvargkonsumenternas efterfrågan på en krämigare konsistens uppgraderar Lindahls sin kvarg med ett helt nytt recept.

Konsumentundersökningar visar att en stor majoritet av kvargkonsumenter efterfrågar en konsistens som påminner mer om yoghurt, men med kvargens näringsinnehåll.

”Efter flera års utveckling och omfattande tester är vi stolta över att äntligen få presentera en uppgraderad klassiker, krämigare än någonsin och i flera härliga smaker. Oavsett om man äter kvarg till frukost, mellanmål eller i samband med träningen kan man nu avnjuta en ännu godare produkt – med samma höga proteininnehåll. På mejeriet är vi övertygade om att vi har skapat en svårslagen produkt som kommer bli en riktig utmanare”, säger Johan Örtegren, varumärkesansvarig på Lindahls.

Totalt kommer det nya receptet på kvarg att omfatta 23 smaksatta kvargprodukter i 150- 500- samt 900 gramsförpackningar.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.