Lindahls maxar krämigheten i kvargen med nytt recept

PUBLICERAD: 3 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars

För att möta kvargkonsumenternas efterfrågan på en krämigare konsistens uppgraderar Lindahls sin kvarg med ett helt nytt recept.

Konsumentundersökningar visar att en stor majoritet av kvargkonsumenter efterfrågar en konsistens som påminner mer om yoghurt, men med kvargens näringsinnehåll.

”Efter flera års utveckling och omfattande tester är vi stolta över att äntligen få presentera en uppgraderad klassiker, krämigare än någonsin och i flera härliga smaker. Oavsett om man äter kvarg till frukost, mellanmål eller i samband med träningen kan man nu avnjuta en ännu godare produkt – med samma höga proteininnehåll. På mejeriet är vi övertygade om att vi har skapat en svårslagen produkt som kommer bli en riktig utmanare”, säger Johan Örtegren, varumärkesansvarig på Lindahls.

Totalt kommer det nya receptet på kvarg att omfatta 23 smaksatta kvargprodukter i 150- 500- samt 900 gramsförpackningar.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX