Grön kärlek till alla hjärtans dag

PUBLICERAD: 13 februari 2023
UPPDATERAD: 24 februari


På alla hjärtans dag den 14 februari släpper PBX Tånghjärtan från havet – geléhjärtan gjorda av svensk tång från kosterhavet och agar agar – en helt och hållet vegansk produkt som testats fram av Sveriges Mästerkock-vinnaren Christin Kashou.

”Det har varit väldigt roligt men också utmanande att labba fram Tånghjärtan från havet, vår version av det klassiska geléhjärtat som både följer strikta hållbarhetskriterier och samtidigt är innovativt och kul. Vattenlevande alger som tång är ju inget som normalt används i godis eller geléhjärtan, men det kanske kan bli det nya på framtidens godishyllor”, säger Christin Kashou.

PBX är Reitan Convenience Living Lab med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience.

”Inom vårt living lab PBX vill vi ständigt hitta nya vägar för framtidens convenience. Inför årets alla hjärtans dag har vi labbat med det klassiska geléhjärtat och hittat en vegansk variant i en grön tappning med tång från kosterhavet. I år tycker vi att kärleken ska vara grön och om våra kunder håller med kan alla hjärtans dag framöver vara kärleksfullt och grönt samtidigt”, säger Lennart Schultz, marknadschef på Reitan Convenience i Sverige.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland