På alla hjärtans dag den 14 februari släpper PBX Tånghjärtan från havet – geléhjärtan gjorda av svensk tång från kosterhavet och agar agar – en helt och hållet vegansk produkt som testats fram av Sveriges Mästerkock-vinnaren Christin Kashou.
”Det har varit väldigt roligt men också utmanande att labba fram Tånghjärtan från havet, vår version av det klassiska geléhjärtat som både följer strikta hållbarhetskriterier och samtidigt är innovativt och kul. Vattenlevande alger som tång är ju inget som normalt används i godis eller geléhjärtan, men det kanske kan bli det nya på framtidens godishyllor”, säger Christin Kashou.
PBX är Reitan Convenience Living Lab med ambitionen att bli framtidens mest hållbara convenience.
”Inom vårt living lab PBX vill vi ständigt hitta nya vägar för framtidens convenience. Inför årets alla hjärtans dag har vi labbat med det klassiska geléhjärtat och hittat en vegansk variant i en grön tappning med tång från kosterhavet. I år tycker vi att kärleken ska vara grön och om våra kunder håller med kan alla hjärtans dag framöver vara kärleksfullt och grönt samtidigt”, säger Lennart Schultz, marknadschef på Reitan Convenience i Sverige.