SIA Glass lanserar glassnyheter för alla

PUBLICERAD: 9 februari 2023
UPPDATERAD: 24 februari


SIA Glass lanserar fyra nyheter på årets glasskarta. Först ut är ChokladKaka, en krämig chokladgräddglass med chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.

”Njutning är en av de stora glasstrenderna på senare tid, och det är verkligen vad den här nyheten handlar om”, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

En annan nyhet är NötKola, len gräddglass med kolasmak och kolasås, doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Den tar plats i SIA Glass sortiment Utan tillsatt socker, som blivit en succé sedan lanseringen för drygt ett år sedan.

”Vi har tagit fram en glasspinne utan tillsatt socker som inte kompromissar med smak och njutning och såklart med färsk grädde som gör den lika krämig som vår vanliga gräddglass.”

En växtbaserad glasspinne, Ice Dream SaltKaramell, gjord av svensk havre med slingor av salt kolasås, doppad i choklad med krisp är årets tredje nyhet.

”Det känns viktigt och bra att vi kan erbjuda ett växtbaserat alternativ som dessutom smakmässigt står i en klass för sig på marknaden”, säger Dan Bengtsson.

Sist är nyheten Superhjälte Päron med virvlar av gräddglass med päron- och vaniljsmak som är doppad i mjölkchoklad.

”Barnens favorithjälte på glasskartan har fått en ny snäll superhjältesmak, det är något med päronsmaken som alla barn tycker om.”

Men det finns ytterligare en nyhet från glassfabriken i Slöinge i år. SIA Glass inleder ett samarbete med The Astrid Lindgren Company, och lanserar i samband med det glasstruten Emil i Lönneberga, som är en krämig gräddglass med blåbärssylt och blåbärsrippel.

”Emil i Lönneberga kommer inledningsvis att säljas på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och på Junibacken i Stockholm, och den lanseras just i år i samband med första Emil-bokens 60-årsjubileum”, säger Dan Bengtsson.

Läs vidare

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1

Blossa 2024 har smak av rökig whisky och tång

I Blossa 2024 blandas klassiska glöggkryddor med rökig whisky och en salt förnimmelse av sjö och hav.
Blossa-2024_bild-PRM

Protos lanserar Både & färs

Protos nya färs Både & görs av hälften nötkött och hälften linser från Krav-märkta svenska gårdar.
SaS Både & färs

Senaste nytt

SLU lanserar dataspel om matens miljöpåverkan

Elevers kunskaper om matens miljöpåverkan är låg. Nu har forskare vid SLU tagit fram ett dataspel som ska öka kunskaperna.
klimatspelet_logga

Zetas pinsafamilj växer

Zeta lanserar Mini Pinsa för en person som en uppföljare till originalet Zeta Pinsa samt tre nya pinsasåser.
Pinsa samlingsbild liggande

Kronfågel minskar sina klimatutsläpp

Kronfågel har sänkt sina utsläpp i den egna produktionen snabbare än förväntat
strömmen

Ridderheims lanserar färdigskivad chark och byter design

Ridderheims lanserar tunt skivade italienska charkprodukter i konsumentförpackning och byter även design.
Unknown-1