SIA Glass lanserar fyra nyheter på årets glasskarta. Först ut är ChokladKaka, en krämig chokladgräddglass med chokladsås, doppad i mjölkchoklad med krispiga kakbitar.
”Njutning är en av de stora glasstrenderna på senare tid, och det är verkligen vad den här nyheten handlar om”, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.
En annan nyhet är NötKola, len gräddglass med kolasmak och kolasås, doppad i mjölkchoklad med rostade hasselnötter. Den tar plats i SIA Glass sortiment Utan tillsatt socker, som blivit en succé sedan lanseringen för drygt ett år sedan.
”Vi har tagit fram en glasspinne utan tillsatt socker som inte kompromissar med smak och njutning och såklart med färsk grädde som gör den lika krämig som vår vanliga gräddglass.”
En växtbaserad glasspinne, Ice Dream SaltKaramell, gjord av svensk havre med slingor av salt kolasås, doppad i choklad med krisp är årets tredje nyhet.
”Det känns viktigt och bra att vi kan erbjuda ett växtbaserat alternativ som dessutom smakmässigt står i en klass för sig på marknaden”, säger Dan Bengtsson.
Sist är nyheten Superhjälte Päron med virvlar av gräddglass med päron- och vaniljsmak som är doppad i mjölkchoklad.
”Barnens favorithjälte på glasskartan har fått en ny snäll superhjältesmak, det är något med päronsmaken som alla barn tycker om.”
Men det finns ytterligare en nyhet från glassfabriken i Slöinge i år. SIA Glass inleder ett samarbete med The Astrid Lindgren Company, och lanserar i samband med det glasstruten Emil i Lönneberga, som är en krämig gräddglass med blåbärssylt och blåbärsrippel.
”Emil i Lönneberga kommer inledningsvis att säljas på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby och på Junibacken i Stockholm, och den lanseras just i år i samband med första Emil-bokens 60-årsjubileum”, säger Dan Bengtsson.