Tempo lanserar hybridlösning för obemannade öppettider

PUBLICERAD: 7 februari 2023
UPPDATERAD: 24 februari


Nu rullas det första större hybridprojektet ut inom Axfood. Det är ett antal Tempobutiker som inom kort kommer att erbjuda hybridlösningen, där bemannade öppettider kompletteras med obemannade öppettider. Initialt rör det sig om en testperiod på sex månader med start i slutet av februari, och om testet faller väl ut kommer man att fortsätta erbjuda obemannade öppettider.

Först ut att erbjuda obemannade öppettider är Tempo Indal, Tempo Sandhamn, Tempo Töllsjö, Tempo Venjan och Tempo Lundsbrunn. Ambitionen är att driva både kundnöjdhet och försäljning genom att öka tillgängligheten när bemannade öppettider kombineras med obemannade.

”Den här lösningen rimmar väl med Tempos ambition att tillhandahålla närhet till både bra mat och service. Genom hybridlösningen kommer våra Tempobutiker att kunna erbjuda ökad tillgänglighet genom riktigt generösa öppettider”, säger Simone Margulies, VD för Hemköp och Tempo.

Genom att ladda ner Tempo-appen och registrera sig via mobilt bank-ID har kunden möjlighet att besöka och handla i en obemannad Tempobutik.

Intresset bland Tempohandlare att erbjuda obemannade öppettider är stort. Under förutsättning att testet faller väl ut är ambitionen att rulla ut lösningen till fler Tempobutiker framöver.

”Vi kan alla känna igen oss i frustrationen när kaffet, mjölken eller godiset är slut och butiken är stängd. Det känns därför både relevant och roligt att kunna erbjuda våra kunder längre öppettider under kvällar och helger, särskilt när närmaste kvällsöppna butik ligger cirka 2 mil härifrån”, säger Viktoria Melin, handlare på Tempo Indal.

Lösningen som möjliggör de obemannade öppettiderna tillhandahålls av techbolaget Storekey.

”Vi är stolta över det här samarbetet med Tempo, där vi kombinerar det bästa av två världar – ökad tillgänglighet för kunderna samtidigt som vi skapar flexibilitet och frigör tid för handlarna. En kombination som tidigare inte varit möjlig, men som med vår teknik nu skapar en helt ny vardag för såväl kunder som handlare”, säger Daniel Lundh, grundare av Storekey.

Så här går köpet till:
1. Kunden laddar ned Tempo-appen via App Store eller Google Play.
2. När kunden befinner sig i närheten av en obemannad Temp-butik kan hen trycka på ”öppna dörren” och genom registrering med mobilt bank-ID öppnas dörren.
3. Kunden handlar och scannar sina varor i butiken.
4. När kunden är klar betalar hen i appen (kortbetalning) och kan sedan passera ut.

Axfood och Dagab samarbetar sedan tidigare med flera aktörer inom obemannade butiker, och det finns också enstaka handlare som tidigare har testat obemannat.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Livsmedelsindustrins viktigaste frågor inför EU-valet

Livsmedelsföretagen har tagit fram ett valmanifest med branschens fem viktigaste frågor inför EU-valet den 9 juni.
Livsmedelsforetagen_EU-val_Valmanifest_Livsmedelsproduktion_2024

Lantmännen fortsätter investera i spannmålsexporten

Lantmännen har investerat cirka 100 miljoner kronor i hamnanläggningen för spannmålsexport på Djurön utanför Norrköping.
djurön

Ny databas visar vilka livsmedel som kommunerna köper

Jordbruksverket har samlat in statistik över kommunernas livsmedelsinköp i SILO-databasen.
elever_buffe_fotoMATtanken

Marine Stewardship Council har en ny Sverigechef

Den 1 april tog Carl Dahlman Olofsson över som Sverigechef för Marine Stewardship Council, MSC.
carl-dahlman