Den mousserande glöggen Glöet kommer även i år i en ny smak. Årets Limited Eidition heter Glöet Gold Sparkling och skimrar i guld. Glöggen tillverkas av ett fruktigt mousserande vin från Spanien som smaksätts med kryddor och frukter. Den har en doft av apelsin och citron, som samsas med kryddiga toner av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika. Smaken beskrivs som fruktig och kryddig med en fin balans och fräschör. Flingor av purpurin tillsätts innan buteljering och skapar den glittrande effekten.
”Vänder du flaskan försiktigt innan du öppnar, så blandas flingorna i drycken och skapar en festligt gnistrande effekt. Det ger en varm lyxig julkänsla när den mousserande glöggen hälls upp. En dryckestrend bland konsumenter är att vi önskar lättare alternativ, både när det gäller alkohol och socker. Därför har vi gjort den mousserande glöggen Glöet Gold Sparkling med en lägre alkoholhalt på 8 procent. I produktutvecklingen har vi också valt en låg sockerhalt och Glöet Gold Sparkling har den lägsta sockerhalten av alla våra Glöet”, berättar Glöets medgrundare Anette Raunio
Glöet Gold Sparkling serveras väl kyld i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin, gärna i öppna champagnekupor.