Guldskimrande nyhet från Glöet

PUBLICERAD: 24 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Den mousserande glöggen Glöet kommer även i år i en ny smak. Årets Limited Eidition heter Glöet Gold Sparkling och skimrar i guld. Glöggen tillverkas av ett fruktigt mousserande vin från Spanien som smaksätts med kryddor och frukter. Den har en doft av apelsin och citron, som samsas med kryddiga toner av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika. Smaken beskrivs som fruktig och kryddig med en fin balans och fräschör. Flingor av purpurin tillsätts innan buteljering och skapar den glittrande effekten.

”Vänder du flaskan försiktigt innan du öppnar, så blandas flingorna i drycken och skapar en festligt gnistrande effekt. Det ger en varm lyxig julkänsla när den mousserande glöggen hälls upp. En dryckestrend bland konsumenter är att vi önskar lättare alternativ, både när det gäller alkohol och socker. Därför har vi gjort den mousserande glöggen Glöet Gold Sparkling med en lägre alkoholhalt på 8 procent. I produktutvecklingen har vi också valt en låg sockerhalt och Glöet Gold Sparkling har den lägsta sockerhalten av alla våra Glöet”, berättar Glöets medgrundare Anette Raunio

Glöet Gold Sparkling serveras väl kyld i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin, gärna i öppna champagnekupor.

Läs vidare

Garants 50/50-färs följs upp med hamburgare

Axfood lanserar Nöt & Grönt-hamburgare med lika delar nötkött och grönsaker.
Garant Nöt Grönt Hamburgare 1

Kiviks Musteri lanserar bubblande klassiker i burk

Kiviks Musteri lanserar Päron och Smultron Fruktdryck i burk med tillsatt kolsyra.
FD-Burk_Press

Lönneberga presenterar vårens grillnyheter

Lönneberga lanserar färdigkryddade Kycklingspett Barbeque och en Grillmix med minispett och kycklingben.
kyckling

Alfa Laval lanserar serviceverktyg för hållbarhet

Alfa Lavals livscykelanalyslösning hjälper livsmedelsföretag att rapportera sin miljöpåverkan i enlighet med nya EU-direktiv.
alfa lavalx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58