Marsipan – ny glöggsmak från Dufvenkrooks

PUBLICERAD: 10 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Årets stora nyhet från Dufvenkrooks är en vit lättvinsglögg med smak av marsipan. Dufvenkrooks Marsipan kan drickas såväl kall med is, som varm på traditionellt vis, och säljs i alla dagligvaruhandelns kedjor.

”Marsipanglöggen är cloudy, precis som marsipan. Det var naturligt att det blev så när vi i utvecklingsteamet experimenterade. Listningarna visar att handlarna tror på årets nyhet, men det ska givetvis bli kul att se hur konsumenterna tar emot den”, berättar Nina Hagman, marknadschef på Dufvenkrooks.

Dufvenkrooks halvtorra julmust, som lanserades på Systembolaget 2016, går i år även att köpa i Coops och Axfoods butiker samt i utvalda Ica-butiker.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker