TranbärsLycka - bärig brödnyhet från Pågen

PUBLICERAD: 6 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Lagom till de första krispiga höstmorgnarna lanserar Pågen en ny smakupplevelse till frukostbordet. TranbärsLycka är ett färskt bröd av svenskodlat fullkornsdurumvetemjöl med en frisk bärig smak av tranbär som är strösslat med havreflingor på toppen.

Tranbär är en helt ny ingrediens som nu adderas till Pågens sortiment. Jenny-Ann Sundelöf, chef för Product Management på Pågen, förklarar valet:

”Vi ser tydligt att många konsumenter efterfrågar bröd med frukt, bär och fröer. De friska tranbären har en spännande smak och textur och man hittar dem ofta i bröd från hantverksbagerier. Med TranbärsLycka vill vi göra den smakupplevelsen tillgänglig för brödälskare över hela landet.”

TranbärsLycka är ett så kallat strängbröd, liksom Pågens LingonGrova, GottGräddat och Guldkorn. Strängbröd bakas i långa strängar som sedan kapas i lagom bitar, vilket ger färre skalkar.

Senaste nytt

”Smakresan” ska få skolelever att våga testa nya smaker

Compass Groups skolprojekt Smakresan den 16 maj ska få elever att utforska nya smaker och förbättra sina kostvanor.
Nudelwok_Smakresan

Betala med ett skämt på Max

I en kampanj för de nya dryckerna Fun Drinks introducerar Max Burgers en ny betalmetod – skämtet.
max

Alkoholfria cocktails en växande trend

ISH lanserar alkoholfri Mojito och Spritz på burk, som finns att köpa både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.
CZ7A0948[1]

Fördubblade investeringar i alternativa proteiner

Under 2024 ökade investeringarna i alternativa proteiner med mer än 120 procent, enligt en ny analys från Good Food Institute Europe.
IsmaelB_GFI Europe

Läs vidare

Alkoholfria cocktails en växande trend

ISH lanserar alkoholfri Mojito och Spritz på burk, som finns att köpa både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.
CZ7A0948[1]

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org