Lagom till de första krispiga höstmorgnarna lanserar Pågen en ny smakupplevelse till frukostbordet. TranbärsLycka är ett färskt bröd av svenskodlat fullkornsdurumvetemjöl med en frisk bärig smak av tranbär som är strösslat med havreflingor på toppen.
Tranbär är en helt ny ingrediens som nu adderas till Pågens sortiment. Jenny-Ann Sundelöf, chef för Product Management på Pågen, förklarar valet:
”Vi ser tydligt att många konsumenter efterfrågar bröd med frukt, bär och fröer. De friska tranbären har en spännande smak och textur och man hittar dem ofta i bröd från hantverksbagerier. Med TranbärsLycka vill vi göra den smakupplevelsen tillgänglig för brödälskare över hela landet.”
TranbärsLycka är ett så kallat strängbröd, liksom Pågens LingonGrova, GottGräddat och Guldkorn. Strängbröd bakas i långa strängar som sedan kapas i lagom bitar, vilket ger färre skalkar.