AI ersätter streckkod i ny självutcheckning hos Circle K

PUBLICERAD: 13 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Circle K Sverige är först ut i Europa på Circle K:s globala utrullning av Smart Checkout, en självbetjäningskassa som använder AI istället för streckkod. Det är en av de snabbaste kassalösningarna på marknaden och finns nu på majoriteten av kedjans stationer.

Smart Checkout är åtta gånger mer effektivt än traditionell självutcheckning. Till skillnad mot vid scanning kan flera varor läggas samtidigt på plattan. Maskinen vet direkt vilka det är – utan att kunden behöver blippa något.

”Det är verkligen spännande att kunna erbjuda ett nytt innovativt sätt att betala och vi tror och hoppas det ska underlätta ytterligare för våra kunder. Trenden visar att kunder gärna vill checka ut själva och detta system passar dessutom ypperligt för vår verksamhet”, säger John Svenson, Commercial Manager på Circle K.

Betalningslösningen finns sedan tidigare på Circle K i USA. Det har visat sig vara mycket effektivt jämfört med traditionella bemannade kassor och sparar därför mycket tid för kunden. Systemet känner igen produkter ur alla vinklar, lär sig snabbt nya varor och känner av olika storlekar på produkter. Det är det amerikanska företaget Mashgin som har utvecklat tekniken bakom maskinen.

”Vi har beslutat att investera i och tillgängliggöra teknik som sätter en ny standard inom convenience för att göra våra kunders vardag lite enklare. Den här teknologin är en verklig ”game changer”, säger Magnus Tägtström, Vice President, Global Innovation på Couche-Tard, som äger Circle K.

Läs vidare

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Senaste nytt

Axfood i nytt samarbete för minskat matsvinn

Axfood inleder ett rikstäckande samarbete med Svenska matbanksnätverket, som matchar lokala butiker med matbanker.
Fotograf- Elin Andersson

Arla i Kalmar ska både spara miljö och miljoner

När Arlas mejeri i Kalmar blir fossilfritt beräknas både energikostnaden och koldioxidutsläppen minska.
f118e0b1-032f-483e-8e59-bffb0fde6297-w_960

Fazer presenterar nya julgodisvarianter

Fazer lanserar en mixad chokladkaka av vit- och mjölkchoklad. En annan julnyhet är en påse med Dumles tre julsmaker.
fazer jul

Coop Sverige omorganiserar – 100 tjänster ska bort

Coop Sveriges nya organisation innebär en neddragning på cirka 100 tjänster vid kontoret i Solna. Den nya organisationen börjar gälla från 1 januari 2024.
marie