HUJ lanserar chokladpålägg gjort på svenska bönor

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu gör en ny chokladfavorit entré i vegohyllan! Växtbaserade påläggstillverkaren HUJ utökar sitt sortiment och lanserar den första produkten av det sötare slaget – HUJ Creamy Cashew Choklad. Precis som alla HUJs produkter är den tillverkad i Alingsås av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter, och passar till såväl frukost, brunch och bakning.

Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade påläggsklassiker för framtida generationer i den ständigt växande fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett efterlängtat växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden som kan sätta guldkant på vad som helst.

”Vi har länge velat erbjuda svenskarna en sötare variant av våra växtbaserade pålägg, och med vår ökade produktionskapacitet och det fina gensvaret hos våra kunder så är vi nu redo att möta en delvis ny målgrupp, som precis som vi månar om sin omvärld”, säger Alice Knap, VD på HUJ.

Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter – vilket gör näringsinnehållet svårslaget i kategorin pålägg. Dessutom innehåller den 55 % mindre socker än traditionella chokladpålägg, utan att tumma på smaken.

”Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, som dessutom gör chokladpålägget mjukt och krämigt”, säger Alice Knap.

Creamy Cashew Choklad är som gjord för mackan, funkar fint som topping på pannkakor och våfflor, ger en lyxig touch till gröten och är oväntad god att ha som dipp till salta chips och kex. Den kan utan problem värmas upp och gör sig därmed bra i bakning – eller varför inte som fyllning i en semla? Möjligheterna är minst sagt många.

HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.

Läs vidare

Benbuljong on-the-go vinner Framtidens korv 2023

Nu lanseras BROTHY benbuljong på PBX .
Brothy - vinnare av Framtidens korv

Svegro lanserar mikroörter och krasse

Svegro startar egen odling av mikroörter och krasse på Färingsö utanför Stockholm.
Mikrogrönt Svegro

Sommarsnacks från Estrella: Frisk lime och sweet chili

Sourcream & Lime och Linschips Sweet Chili är årets tillfälliga chipsnyheter.
MicrosoftTeams-image (1)

Fazer testlanserar kakaofri konfektyrkaka

Fazer Taste the Future är en växtbaserad, kakaofri konfektyrkaka av mältad råg.
fazer

Senaste nytt

Hammars Bryggeri köper Karlstad Dryckesfabrik

Hammars Bryggeri utökar kapaciteten genom ytterligare förvärv.
hammars

Benbuljong on-the-go vinner Framtidens korv 2023

Nu lanseras BROTHY benbuljong på PBX .
Brothy - vinnare av Framtidens korv

Malmö nästa för turnerande Kött & Chark SM

Slagthuset i Malmö blir mötesplatsen för nästa Kött & Chark SM 2024.
magnus nilsson

Svegro lanserar mikroörter och krasse

Svegro startar egen odling av mikroörter och krasse på Färingsö utanför Stockholm.
Mikrogrönt Svegro