HUJ lanserar chokladpålägg gjort på svenska bönor

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu gör en ny chokladfavorit entré i vegohyllan! Växtbaserade påläggstillverkaren HUJ utökar sitt sortiment och lanserar den första produkten av det sötare slaget – HUJ Creamy Cashew Choklad. Precis som alla HUJs produkter är den tillverkad i Alingsås av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter, och passar till såväl frukost, brunch och bakning.

Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade påläggsklassiker för framtida generationer i den ständigt växande fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett efterlängtat växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden som kan sätta guldkant på vad som helst.

”Vi har länge velat erbjuda svenskarna en sötare variant av våra växtbaserade pålägg, och med vår ökade produktionskapacitet och det fina gensvaret hos våra kunder så är vi nu redo att möta en delvis ny målgrupp, som precis som vi månar om sin omvärld”, säger Alice Knap, VD på HUJ.

Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter – vilket gör näringsinnehållet svårslaget i kategorin pålägg. Dessutom innehåller den 55 % mindre socker än traditionella chokladpålägg, utan att tumma på smaken.

”Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, som dessutom gör chokladpålägget mjukt och krämigt”, säger Alice Knap.

Creamy Cashew Choklad är som gjord för mackan, funkar fint som topping på pannkakor och våfflor, ger en lyxig touch till gröten och är oväntad god att ha som dipp till salta chips och kex. Den kan utan problem värmas upp och gör sig därmed bra i bakning – eller varför inte som fyllning i en semla? Möjligheterna är minst sagt många.

HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.

Läs vidare

Kiviks Musteri lanserar bubblande klassiker i burk

Kiviks Musteri lanserar Päron och Smultron Fruktdryck i burk med tillsatt kolsyra.
FD-Burk_Press

Lönneberga presenterar vårens grillnyheter

Lönneberga lanserar färdigkryddade Kycklingspett Barbeque och en Grillmix med minispett och kycklingben.
kyckling

Alfa Laval lanserar serviceverktyg för hållbarhet

Alfa Lavals livscykelanalyslösning hjälper livsmedelsföretag att rapportera sin miljöpåverkan i enlighet med nya EU-direktiv.
alfa lavalx

Funktionsdryck nyhet i safthyllan

Orkla Foods Sverige lanserar FUN Light Vitamin Boost med tillskott av vitaminerna B6 och Niacin (B3).
Vitamin_boost_1920x1080

Senaste nytt

Livsmedelsindustrins viktigaste frågor inför EU-valet

Livsmedelsföretagen har tagit fram ett valmanifest med branschens fem viktigaste frågor inför EU-valet den 9 juni.
Livsmedelsforetagen_EU-val_Valmanifest_Livsmedelsproduktion_2024

Lantmännen fortsätter investera i spannmålsexporten

Lantmännen har investerat cirka 100 miljoner kronor i hamnanläggningen för spannmålsexport på Djurön utanför Norrköping.
djurön

Ny databas visar vilka livsmedel som kommunerna köper

Jordbruksverket har samlat in statistik över kommunernas livsmedelsinköp i SILO-databasen.
elever_buffe_fotoMATtanken

Marine Stewardship Council har en ny Sverigechef

Den 1 april tog Carl Dahlman Olofsson över som Sverigechef för Marine Stewardship Council, MSC.
carl-dahlman