HUJ lanserar chokladpålägg gjort på svenska bönor

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu gör en ny chokladfavorit entré i vegohyllan! Växtbaserade påläggstillverkaren HUJ utökar sitt sortiment och lanserar den första produkten av det sötare slaget – HUJ Creamy Cashew Choklad. Precis som alla HUJs produkter är den tillverkad i Alingsås av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter, och passar till såväl frukost, brunch och bakning.

Sedan 2018 har HUJ producerat växtbaserade påläggsklassiker för framtida generationer i den ständigt växande fabriken i Alingsås. Nu får Creamy Cashew-familjen tillökning i form av smaken choklad – ett efterlängtat växtbaserat chokladpålägg med lägre sockerhalt än liknande chokladpålägg på marknaden som kan sätta guldkant på vad som helst.

”Vi har länge velat erbjuda svenskarna en sötare variant av våra växtbaserade pålägg, och med vår ökade produktionskapacitet och det fina gensvaret hos våra kunder så är vi nu redo att möta en delvis ny målgrupp, som precis som vi månar om sin omvärld”, säger Alice Knap, VD på HUJ.

Precis som övriga Creamy Cashew-produkter är Creamy Cashew Choklad tillverkad av svenska vita bönor och Fairtrademärkta, ekologiska cashewnötter – vilket gör näringsinnehållet svårslaget i kategorin pålägg. Dessutom innehåller den 55 % mindre socker än traditionella chokladpålägg, utan att tumma på smaken.

”Vi ville utveckla ett chokladpålägg med relativt låg sockerhalt. Det lyckades vi med tack vare vår råvarubas på bönor och cashewnötter, som dessutom gör chokladpålägget mjukt och krämigt”, säger Alice Knap.

Creamy Cashew Choklad är som gjord för mackan, funkar fint som topping på pannkakor och våfflor, ger en lyxig touch till gröten och är oväntad god att ha som dipp till salta chips och kex. Den kan utan problem värmas upp och gör sig därmed bra i bakning – eller varför inte som fyllning i en semla? Möjligheterna är minst sagt många.

HUJ Creamy Cashew Choklad lanseras vecka 11 i Ica-butiker runt om i hela landet.

Senaste nytt

Smaktrender: Asiatiskt i köket, pistageboom och sursött

Citron, hallon och nötigt – Smakrapporten 2025 avslöjar tydliga skiften i svenskarnas smakpreferenser.
Pressbild_citron
Smaktrender: Asiatiskt i köket, pistageboom och sursött

Garants mejeriförpackningar sprider kunskap om dyslexi

Axfood har inlett ett samarbete med Dyslexiförbundet för att öka kunskapen om läs- och skrivsvårigheter.
dyslexi
Garants mejeriförpackningar sprider kunskap om dyslexi

CandyKings sommarnyheter nu i lösgodishyllan

CandyKing presenterar sju nya lösgodisbitar i årets sommarsortiment.
e2d0d3ef-b49c-48cd-8200-8ab0df21ae52-w_960
CandyKings sommarnyheter nu i lösgodishyllan

Ett misstag som man inte lade på locket om

Orkla Foods passade på att haka på de finska tongångarna i samband med gruppen KAJs deltagande på Eurovision Song Contest. Eller egentligen passade man inte på, det handlar om ett misstag som man valde att inte lägga locket på om.
orkla
Ett misstag som man inte lade på locket om

Läs vidare

CandyKings sommarnyheter nu i lösgodishyllan

CandyKing presenterar sju nya lösgodisbitar i årets sommarsortiment.
e2d0d3ef-b49c-48cd-8200-8ab0df21ae52-w_960
CandyKings sommarnyheter nu i lösgodishyllan

Alkoholfria cocktails en växande trend

ISH lanserar alkoholfri Mojito och Spritz på burk, som finns att köpa både i dagligvaruhandeln och på Systembolaget.
CZ7A0948[1]
Alkoholfria cocktails en växande trend

Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Cloetta lanserar två nyheter i begränsad upplaga samt nya tolkningar av Malacos klassiker.
cloetta
Heta och fruktiga nyheter från Cloetta

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm
Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum