Fazer kvarn i Lidköping fördubblar kapaciteten

PUBLICERAD: 22 november 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Fazer har nu invigt utbyggnaden av kvarnen i Lidköping efter en investering på ca 160 miljoner kronor. För två år sedan presenterade Fazer sin utökade satsning på havre och havrekvarnverksamhet i Lidköping, samt motsvarande investering i finska Lahtis.

Fazers strategi är till stor del växtbaserad med starkt fokus på havre. Med utbyggnaden av de båda kvarnarna i Sverige och Finland blir Fazer det ledande kvarnföretaget inom havre i Norden och en av de ledande aktörerna i Europa.

”Vi upplever en stark konsumentefterfrågan på mat som producerats på närodlade råvaror. En växtbaserad kost och ökat fokus på hållbarhet är trender som kommit för att stanna. Samtidigt som människor vill ha mer hälsosamma alternativ visas allt större intresse för matens ursprung och klimatpåverkan. Därför är jag oerhört glad att få inviga den nya kvarnen och en investering som möjliggör vår ambition att skapa fler hälsosamma, hållbara alternativ”, säger Mats Liedholm, VD för Fazer Sverige.

”En nyhet från Västgötaslätten som jag är väldigt stolt över är Frebaco Havreris som både vunnit fina livsmedelspriser och konsumenternas hjärtan då den är lättlagad, har ett högt näringsinnehåll, smakar gott och i de flesta rätter kan ersätta det ris som transporteras från andra sidan jordklotet.”

Fazer kvarn i Lidköping firar i år 40-årsjubileum även om den före 2015 drevs av andra ägare och under namnet Frebaco kvarn. Fazer är Lidköpings största privata arbetsgivare med kvarn och bageri.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx
Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan
Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx
Plastpåseskatten försvinner vid nyår