Här är tredje vinnaren i Marabous tävling "Skapa din egen smak"

PUBLICERAD: 9 september 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Mer än 99 000 svenska chokladälskare sa sitt under 2020 i Marabous tävling “Skapa din egen smak”, där tre av svenska folkets förslag på smakkombinationer skulle bli till verklighet 2021. Vinnarna har korats och nu är tiden kommen för den tredje och sista vinnande smaken att träda fram, Marabou lakrits, hallon & caramel.

2020 var året då Marabou bjöd in svenska folket för att dela med sig av sina favoritsmaker i Marabous tävling ”Skapa din egen smak”. Svenskarna bidrog med förslag på alla möjliga smakkombinationer och de tre vinnande förslagen skulle få en plats i chokladhyllan under 2021. I februari lanserades den första vinnande smaken Marabou popcorn och i maj lanserades Limited Edition smaken Marabou brownie, kokos & kaffe. Nu är det dags för den tredje och sista smaken vald av Marabouälskare, Marabou lakrits, hallon & caramel.

”Marabou lakrits, hallon & caramel är den tredje och sista av smaken som våra konsumenter har hjälpt oss att ta fram. Det är en enastående kombination av vår älskade Marabou mjölkchoklad, saltlakrits, hallon och en hint av karamellsmak. En efterlängtad kombination som många lakritsälskare har efterfrågat”! säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

Marabou lakrits, hallon & caramel 185 gr består av Marabou mjölkchoklad, med bitar av saltlakrits, kanderad hallon och karamellsmak. Smaken är en permanent lansering i Marabous sortiment och finns tillgänglig i chokladhyllan från den 6 september.

Den vinnande smakkombinationen är skapad av 20 åriga Frederikke, och hennes namn pryder därför chokladens förpackning. När Frederikke såg tävlingen på Facebook pratade hon med sin mamma om hur kul det hade varit att delta. Det slutade med att de båda skickade in varsin smakkombination.

”Jag har alltid tyckt att lakrits och choklad är så gott ihop, och sedan tycker jag att hallon passar bra med lakrits. För att göra smaken ännu mer intressant ville jag kombinera den med karamell, en smak som många älskar”!

Tävlingen Skapa din egen smak skriver historia för Marabou då de för första gången bjöd in konsumenter att bestämma nästa smak på chokladkakor som skulle lanseras. Marabou lakrits, hallon & caramel är en av många tusentals innovativa förslag som skickades in till tävlingen som engagerade hela Norden. Av 136 578 deltagare, vann Evas, Fredrikas och Frederikkes smakkombinationer som resulterade i Marabou Popcorn, Marabou Brownie, Kokos & Kaffe och Marabou Lakrits, Hallon & Caramel.

”Trots Marabous långa historia så har vi aldrig gjort något liknande innan, att bjuda in Marabouälskare att ta sådana stora beslut. Och vilken upplevelse det har varit. Dessa tre goda smaker visar verkligen på våra konsumenters breda preferenser av choklad i olika kombinationer. Jag tror inte det är sista gången vi involverar våra konsumenter såhär, de gjorde ett fantastiskt jobb”, avslutar Sara Sjöholm.

Nu återstår frågan – vilken av Evas, Fredrikas and Frederikkes är din nya favorit på chokladhyllan?

 

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Lantmännen först med storskalig fossilfri livsmedelsproduktion

Lantmännen blir först i världen att i år genomföra en fossilfri produktion av livsmedel i stor skala.
Drönarbild över öppna landskap

Han går från Oatly till The Green Dairy

Johan Girdo, operativ chef för Oatly i Europa, Mellanöstern och Afrika, har utsetts till ny vd i The Green Dairy.
Johan_Girdo_0001

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt