Orkla utökar sortimentet av Sveriges mest sålda kylda mellanmål, Risifrutti, med en växtbaserad, vegansk variant. Risifrutti Vegan är gjord på en bas av havre och kokosmjölk och har 45 procent lägre klimatavtryck än originalet*. Den växtbaserade trenden fortsätter starkt och mejeriprodukter driver utvecklingen.
”Det finns en stark önskan i Sverige att äta mer växtbaserat, under förutsättning att det smakar gott. Med Risifrutti Vegan vill vi erbjuda fler hållbara alternativ, få fler att välja växtbaserat och göra Risifrutti tillgängligt för alla”, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.
6 av 10 svenskar föredrar att köpa produkter som de vet har lägre klimatpåverkan** och allt fler svenskar, framför allt i den yngre målgruppen, väljer att äta växtbaserat av olika anledningar.
”Det vi fått allra flest önskemål om är en vegansk Risifrutti och jag är väldigt glad över att kunna presentera en växtbaserad variant av vår storsäljare. Vår innovationsavdelning har jobbat hårt för att vi ska få till smakerna och vi har samtidigt lyckat minska sockerinnehållet med 20 procent i den veganska varianten. Vi fyller en tydlig lucka på mellanmål- och snackshyllan med bra produkter on the go för de som vill äta växtbasera”t, säger Josefin Buregård.
Risifrutti Vegan tillagas i Orklas mellanmålsfabrik i Örebro och börjar säljas i butik från och med vecka 39. Rekommenderat pris är 12.50 kronor.