Marknadens första vegofärs med skinksmak

PUBLICERAD: 20 april 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Vegansk färs är inget nytt på marknaden. Det är däremot vegansk färs med smak av rökt skinka. Orkla FoodSolutions är först ut och lanserar nu Anamma Vegoskinkfärs för att öppna upp för fler vegetariska alternativ i storkök och restaurang.

Anamma Vegoskinkfärs är en grovmald färs baserad på sojaprotein. Färsen har smak av rökt skinka och passar när man vill laga veganska rätter med den karakteristiska skinksmaken.

”All vegansk färs som finns idag är en bra ersättning för nötfärs. Men det har inte funnits något på marknaden med den här smakinriktningen tidigare och vi såg ett stort intresse”, säger Carina Greiff, produktansvarig på Orkla FoodSolutions.

Den nya färsen öppnar upp för en helt ny rad av vegetariska alternativ till skinkbaserade klassiker som man tidigare inte har kunnat göra, som Pizza Capricciosa, Carbonara och även asiatiska rätter som ofta baseras på fläskfärs. Produkten är riktad mot restauranger och storhushåll och är glutenfri, vilket underlättar för större kök att hantera specialbeställningar.

Orkla FoodSolutions strävar efter att skapa hållbara produkter och förändra konsumtionsmönster över tid. Antalet flexitarianer ökar i samhället och enligt Carina Greiff är detta en produkt som underlättar ett skifte till en mer hållbar framtid.

”Genom att göra produkter som liknar det vi känner igen i smak, form och namn gör vi det lättare att ta steget att skifta och våga testa vegetariskt. Och det behöver vi alla göra om den här planeten ska finnas i framtiden”, säger Carina Greiff.

Senaste nytt

Fruktstund ökade elevers koncentration

Barn som fick frukt i skolan blev mer koncentrerade och engagerade – det visar Icas fruktexperiment.
icafrukt

Nytt samarbete om fossilfri mineralgödsel

Lantmännen och Arla har tecknat ett avtal om fossilfri mineralgödsel, som ska minska lantbrukets klimatavtryck.
mineralgödsel

BUBS lanseras på den amerikanska marknaden

Orkla Snacks lanserar godisvarumärket BUBS på den amerikanska marknaden under hösten 2025.
Bubs i godisskål

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Läs vidare

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX

Alkoholfritt vin i PET-flaska till picknicken

Lagom till picknicksäsongen släpper Spring Village två nya alkoholfria viner i en praktisk PET-flaska, som är lätt att ta med på picknicken.
Spring_valley_13643_v002