Samverkan temat när Utstickarpriset firar tio år

PUBLICERAD: 15 mars 2021
UPPDATERAD: 21 februari


Samverkan är temat när Polarbröd delar ut det tionde Utstickarpriset till en person eller organisation, som har bidragit till att skapa en hållbar framtid.

”Genom åren har vi hyllat Utstickare inom allt från cirkulär ekonomi och nytänkande jordbruk till hur ledarskap och kultur kan bära omställningen mot en hållbar framtid. Vi har lärt oss väldigt mycket, framförallt att vi behöver kroka arm vad gäller kunskap och förståelse för att se helheten. I år när Utstickarpriset delas ut för tionde gången känns det därför naturligt att ha samverkan som tema”, säger Karin Bodin, koncernchef för Polarbröd.

”För att nå målet om ett hållbart samhälle krävs samverkan mellan människor, företag och länder. I år vill vi prisa någon eller några som visar exempel på just detta – samverkan på global, nationell, regional eller lokal nivå.”

I år kommer Utstickarpriset därför att gå till en person eller organisation som genom samverkan och medskapande har bidragit till att skapa en hållbar framtid.

Vinnare av Utstickarpriset tilldelas en prissumma motsvarande 100 gram guld som bidrag i sitt fortsatta arbete.

Utstickarpriset har delats ut årligen av Polarbröd sedan 2012 för att hylla modiga människor som går sin egen väg och gör skillnad i omställningen till ett hållbart samhälle. Begreppet utstickare är tätt kopplat till Polarbröds affärsverksamhet och används flitigt i Polarbröds bagerier. En utstickare är en stans som skär ut brödkakor ur degen. De lämnar ett avtryck i både degen och i historien.

Nomineringstiden pågår fram till 10 april och prisutdelningen kommer att ske under festliga former hösten 2021. Kandidater till Utstickarpriset och motivering kan mailas till: utstickare@polarbrod.se

Tidigare teman för utstickarpriset:

2020: Resurseffektivitet och cirkularitet
2019: Upplysning, hopp och kunskap
2018: Odlingen kokkonsten, njutningen och respekten för vår mat
2017: Kulturen som förändringsagent
2016: Ledarskap för framtiden
2015: Nytänkande inom jordbruk
2014: Helhjärtat engagemang kring uthållig försörjning
2013: Ledarskap för världen
2012: Innovation och hållbarhet

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell