Veg of Lund lanserar Dug – ett nytt växtbaserat mjölkalternativ

PUBLICERAD: 15 december 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Veg of Lunds sortiment av växtbaserade livsmedel utökas under första halvåret 2021 med ett egenutvecklat alternativ till mjölk baserat på potatis. Drycken lanseras i tre olika versioner under varumärket Dug, som associerar till att råvaran har grävts fram. Konsumenter i England och Sverige blir de första att få smaka potatisdrycken.

Veg of Lunds sortiment av växtbaserade drycker kommer under våren att utökas med en mjölkliknande dryck baserad på potatis, vilket ger Dug ett av de lägsta klimatavtrycken i sin varukategori. Drycken är fri från allergener, som laktos, mjölk, soja, gluten och nötter, och uppges ha en krämig välbalanserad smak.

”Vi har arbetat intensivt under året med att utveckla Dug och jag är stolt över att vi kommit så här långt trots vissa förseningar till följd av covid-19. Med vårt nya varumärke och en distinkt förpackningsdesign ser jag goda möjligheter att Veg of Lunds potatismjölk blir en attraktiv dryck för alla konsumenter som efterfrågar ett gott och krämigt alternativ till mjölk och marknadens växtbaserade mjölkprodukter. Marknadspotentialen är stor och växande,” säger Thomas Olander, VD för Veg of Lund AB.

Dug lanseras i tre alternativ: Original, den osötade versionen Unsweetened samt baristaversionen Latte Art.

”Potatismjölken är en genial dryck och vi ville ge den ett gediget varumärke som fungerar globalt. Ordet ’dug’ handlar om att vi grävt där vi står och hittat svaret under våra fötter: We dug deep and discovered a new plan-based dairy alternative”, säger Veg of Lunds försäljningschef David Sandberg.

”Dug får marknadens starkaste hållbarhetsprofil, med lågt klimatavtryck, motsvarande en fjärdedel av animalisk mjölk, effektiv markanvändning och mycket låg vattenförbrukning. Dug har en välbalanserad smakprofil samt ett hälsosamt och allergenfritt innehåll. Vi har dessutom valt en kartongförpackning från Tetra Pak som klarar våra krav på kvalitet och miljö, samtidigt som vi kan använda ett tydligt grafiskt uttryck. Jag är säker på att vår potatismjölk kommer att skapa intresse och god försäljning jämte Veg of Lunds växtbaserade smoothieprodukter.”

Produktion och förpackning i enliters Tetra Brik Aseptic kommer att ske i Framptons anläggning i Shepton Mallet, Somerset, England.

 

Senaste nytt

Årets Livsmedelsexportör 2025: ”Vinnarskalle”

Godistillverkaren BUBS belönades med priset Årets Livsmedelsexportör 2025, som delades ut på Livsmedelsföretagens branschträff Matdagen.
_DSC8251-2

Självplock är hetare än någonsin

Självplock och hyperpersonifiering är några av de starkaste mattrenderna just nu, enligt rapporten Greenfood Insights #4.
Skärmavbild 2025-04-23 kl. 09.22.11

DelMat AB har en ny ägare

Färdigmatsföretaget DelMat AB i Hällefors har förvärvats av Sid Roject AB, som ägs av Peter Johansson.
Peter_Johansson_V2A2059

Ny ordförande för Kooperativa Förbundet

Kerstin Wallentin valdes till ny ordförande för KF vid årsstämman 23 april. Hon efterträder Lars Ericsson.
coop (kopia)

Läs vidare

Packnews nr 5 - gratisläsning om Scanpack

Packnews nr 5 är en annorlunda utgåva ur flera aspekter. Tidningen finns bara i digitalt format, kan läsas kostnadsfritt och handlar enbart om Scanpack 2024.
Packnews-5_24-mailchimp-header

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx