Fröbakade fiskfiléer – gott för både hälsan och miljön

PUBLICERAD: 21 oktober 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Findus presenterar ett nytt sätt att äta fisk som både är schysst fiskad och näringsrikt bakad med fullkorn och goda frön.

”Fröbakade fiskfiléer möter efterfrågan på att äta mer fisk på ett nyttigare sätt än de traditionella paneringarna. Ett enkelt sätt att äta god fisk samtidigt som du får i dig både fullkorn och hela sju sorters fröer och korn”, säger Kristina Hammerö, marknadsdirektör på Findus Sverige.

Fiskfiléerna kommer från fisken Alaska Pollock. De är panerade i en bas av fullkorn som täckts med en mix av sju olika sorters frön och korn: solrosfrön, pumpafrö, vallmofrön, linfrön, bovetekorn, hirskorn och quinoa. Filéerna är packade i 250g (2x125g) och kostar 29,90 SEK. De finns i frysdisken hos COOP, Axfood och Bergendahls. Fisken är MSC-certifierad som ger en garanti att den är vildfångad, kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön.

”Findus var först med att introducera MSC-märkt fisk på den svenska marknaden och redan 2015 uppnådde vi vårt mål om att certifiera all vår vildfångade fisk. Det är ett stort steg i rätt riktning i och med att en tredjedel av världens fiskbestånd är överfiskade. Vi fortsätter nu arbeta för att göra det enkelt för våra konsumenter att göra hälsosamma och hållbara måltidsval”, säger Kristina Hammerö.

 

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.