Veganska produkter och nya smaker när Pärsons gröna sortiment växer

PUBLICERAD: 28 september 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Pärsons utökar produktfamiljen och blir bra mycket grönare. I oktober lanseras en rad nyheter inom det vegetariska sortimentet. Lanseringen innehåller såväl nya smaker som helt veganska produkter.

Pärsons är idag marknadsledare på vegetarisk smörgåsmat och under åren har sortimentet kontinuerligt utvecklats med fler gröna produkter med växtbaserad proteinbas. Nu breddar Pärsons portföljen med ännu fler produkter, nya smaker och helt veganska alternativ.

”Vi ser en stark tillväxt för vårt vegetariska sortiment och vi vill erbjuda konsumenterna nya smaker och produkter. Det känns väldigt roligt att komma med dom här nyheterna som gör att vi har ett bredare, grönare, mer spännande och smakrikare erbjudande”, säger Matilda Halléhn, Kategorichef för Pärsons vegetariska sortiment.

Pärsons vegoskivor lanserades redan under 2016. Utbudet av vegetariska smörgåspålägg var vid den tiden väldigt litet. Inom Pärsons fanns både kunskap om tillverkning och produktionskapacitet. Genom produktutveckling och med olika växtbaserade råvaror som huvudingrediens växte det vegetariska sortimentet sakta men säkert fram. De vegetariska smörgåspåläggen togs emot väldigt bra och genom åren har Pärsons kontinuerligt lanserat flera olika smaker och utökat det vegetariska sortimentet med produkter som stekkorv, middagskorv och ett antal julprodukter.

Nyheterna för hösten 2020 är:

Ny smak på välkända plånboksprodukterna; Vegoskivor Pastrami. Tärnad vegotopping som passar bra till wraps, pizza och sallader. Två helt veganska chark- och färsprodukter; vegobullar och vegobiffar för pasta, grillspett, wraps och vegetariska burgare. Dom har bägge gul ärta som proteinbas.

Läs vidare

Sommarkänsla året runt med Pomonader

Kiviks Musteri lanserar det nya konceptet Pomonad, en kolsyrad dryck baserad på svenska äpplen och andra svenska sommarsmaker.
Pomonader 16_9

Felix moderniserar hela kolonialhyllan

Felix lanserar nya såser och dressingar, recepten på flera befintliga produkter förbättras och hela sortimentet kommer i nya "drizzleflaskor".
Sallad_1200x750 2

Santa Maria lanserar smaksättare med extra sting

Santa Maria lanserar en hetare variant av sin Sweet Chili-sås – Sweet Chili Sås Hot – och uppdaterar receptet på sina äggnudlar.
santa maria

Ostspäckad limited edition från Santa Maria

Santa Maria lanserar Santa Maria Crunchy & Cheesy Strips – en ny limited edition med en distinkt ostsmak och dippvänlig form.
Unknown

Senaste nytt

Coop ansluter till Lantmännens odlingsprogram

Coop ansluter Coop Havregryn till Klimat & Natur – Lantmännens odlingsprogram för Framtidens Jordbruk.
coop

Agtira stärker sin marknadsposition

Agtira blir medlem i Svenska Odlarlaget, en medlemsägd producentorganisation för växthusodlare i Sverige.
agtira vd

Första trendrapporten om svenskt öl

Hur ser framtiden ut för svenskt öl? Vilka trender präglar branschen 2025? Beernews presenterar Sveriges första trendrapport om öl.
Skärmavbild 2025-01-14 kl. 08.53.14

Consivo köper dansk livsmedelsdistributör

Consivo Group har förvärvat danska livsmedelsdistributören L’Italia Buona och kan nu erbjuda sina tjänster på alla fyra nordiska huvudmarknader.
Bild 1 Pasta