Beyond Meat öppnar två fabriker i Europa för att möta den ökade efterfrågan på sina växtbaserade produkter. Fabrikerna är ett första steg i en långsiktig strategi som involverar snabbare leveranser och ökad tillverkningskapacitet för företagets produkter i regionen.
I den första av de nya anläggningarna, som ligger i Zoeterwoude utanför Haag i Nederländerna, kommer Beyond Burger och Beyond Sausage att produceras i samarbete med Zandbergen, som även distribuerar produkterna i Europa. I slutet av år 2020 öppnar den första fabriken utanför USA, som även hanterar det första steget i tillverkningsprocessen av det växtbaserade proteinet, i Entschede, Nederländerna.
De nederländska fabrikerna kommer att växelarbeta för att ytterligare öka produktionen, minska transporttiderna i Europa och minimera klimatpåverkan.
”Våra långsiktiga ambitioner är att skapa en ännu mer omfattande, lokal infrastruktur. Med fabrikerna kan vi säkerställa kontinuiteten i produktionen och leveranserna, vilket gör oss mer kostnadseffektiva och miljövänligare. Vi är mycket glada att ta ytterligare ett steg i att effektivisera våra hälsosamma och hållbara produkter till våra kunder i Europa, säger Ethan Brown”, grundare och CEO på Beyond Meat.
Idag levererar Beyond Meat frysta och färska växtbaserade produkter till fler än 94 000 matvarubutiker och restauranger i 75 länder. I Sverige erbjuder flera restauranger, som Bastard Burger, Phil’s Burger och Scandic hotell, samt matvarukedjorna Coop, Hemköp och Ica produkterna.
Beyond Meats europeiska produkter kommer att få nya återvinningsbara förpackningar gjorda av 30 procent mindre material än tidigare.