Carlsberg Sverige spar 15 000 mil om året med ett nytt lager

PUBLICERAD: 14 januari 2020
UPPDATERAD: 21 februari


Carlsberg Sverige har tecknat ett sexårigt hyresavtal med SLP, Swedish Logistic Property, för ett nytt externlager i nära anslutning till bryggeriet i Falkenberg. Inflyttningsdatumet är 1 januari 2021.

Det nya lagret, som omfattar 20 000 kvadratmeter, kommer att bidra till både lägre koldioxidavtryck, högre flexibilitet och bättre service till kund. Det skriver Carlsberg Sverige i ett pressmeddelande.

”Med det nya externlagret kan vi effektivisera våra logistikflöden på ett mycket positivt sätt, där det korta avståndet mellan bryggeriet och lagret avsevärt kommer att minska transporterna längs E6-an med 15 000 mil årligen. Detta ligger helt i linje med Carlsberg-koncernens ambitiösa hållbarhetsprogram, Together Towards Zero”, säger Anders Siboni, Customer Supply Chain Direktör, Carlsberg Sverige.

”Närheten och att vi ges möjlighet till att konsolidera vårt behov av externlager, gör också att vi ges möjlighet till utökad flexibilitet och service mot kund.”

Together Towards Zero är Carlsberg-koncernens hållbarhetsprogram, där företaget ska nå noll inom fyra områden: Koldioxidutsläpp, vattenspill, oansvarig konsumtion och olyckskultur. Målsättningen är att Carlsberg-koncernen ska vara koldioxidneutralt i egen verksamhet till 2030. Företaget ska även minska sitt ekologiska koldioxidavtryck över värdekedjan med 30 procent fram till 2030. Här är fokus bland annat förpackningar och transporter.

Hösten 2017 blev Carlsberg Sverige det första bryggeriet i Sverige som är koldioxidneutralt från energiförsörjningen. Carlsberg Sverige gick med i regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige hösten 2018 och är aktiv medlem i Dryckesbranschens Klimatinitiativ, som drivs av Systembolaget, Sveriges Bryggerier och Sveriges Vin- och Spritleverantörer.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206