Ekologisk Burgarcheddar vinner Matverk Stockholm

PUBLICERAD: 21 november 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Frida Lindqvist och Elin Edlund, Väddö Gårdsmejeri, vinner första pris i Stockholms Matverk 2019 med sin ekologiska Burgarcheddar. Foto: Carina Malm

Ekologisk Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri stod som vinnare, när Matverk Stockholm 2019 avgjordes i Södertälje 20 november.

Matverks båda jurygrupper, med ordförandena Johannes Cullberg, Paradiset och Carola Magnusson, Carolas Eko, prisade produkten för dess härliga smak, perfekta smältegenskaper och stora marknadspotential och kallar produkten ”ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”.

Finalen avgjordes under projektet MatLusts och Länsstyrelsen i Stockholms heldagsevent i Södertälje 20 november, som modererades av Tina Nordström.

Första priset, en workshop hos Futerra värd 20 000 kronor, togs emot av Elin Edlund och Frida Lindqvist.

Juryns motivering:
”En ren och härlig produkt med smaker av skärgården. Väldigt tydligt marknadssegment, stor marknadspotential och väl genomarbetat koncept. Det här kommer att bli en storsäljare. Ett eget litet paradis i plastostarnas inferno.”

Andra pris gick till Fårtackasalami från Totties mat och tredjepriset togs hem av Alkoholfri äppelsnaps med smak av Roslagen från Norrtelje Musteri.

Totalt deltog 11 produkter i finalen av Matverk Stockholm 2019. Samtliga produkter kommer att finnas till försäljning i Paradisets butiker i Stockholm.

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland