Ekologisk Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri stod som vinnare, när Matverk Stockholm 2019 avgjordes i Södertälje 20 november.
Matverks båda jurygrupper, med ordförandena Johannes Cullberg, Paradiset och Carola Magnusson, Carolas Eko, prisade produkten för dess härliga smak, perfekta smältegenskaper och stora marknadspotential och kallar produkten ”ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”.
Finalen avgjordes under projektet MatLusts och Länsstyrelsen i Stockholms heldagsevent i Södertälje 20 november, som modererades av Tina Nordström.
Första priset, en workshop hos Futerra värd 20 000 kronor, togs emot av Elin Edlund och Frida Lindqvist.
Juryns motivering:
”En ren och härlig produkt med smaker av skärgården. Väldigt tydligt marknadssegment, stor marknadspotential och väl genomarbetat koncept. Det här kommer att bli en storsäljare. Ett eget litet paradis i plastostarnas inferno.”
Andra pris gick till Fårtackasalami från Totties mat och tredjepriset togs hem av Alkoholfri äppelsnaps med smak av Roslagen från Norrtelje Musteri.
Totalt deltog 11 produkter i finalen av Matverk Stockholm 2019. Samtliga produkter kommer att finnas till försäljning i Paradisets butiker i Stockholm.