YiPin lanserar färsk vegetarisk ”äggröra” av sojabönor

PUBLICERAD: 8 oktober 2019
UPPDATERAD: 21 februari


Familjeföretaget YiPin var för 20 år sedan först med att producera egen tofu i Sverige. Nu är de aktuella med den nya ”äggröran” Tofu Scrambled med siktet inställt på att göra det lättare att äta veganskt och klimatsmart.

”Intresset för växtbaserad kost och gröna proteiner har ökat stort under senare år. Samtidigt upplever många att det är svårt och tidskrävande att äta veganskt. Med vår stekfärdiga Tofu Scrambled blir det genast mycket enklare. Den är en proteinrik vardagshjälte när man saknar tid, energi, kunskap eller inspiration till att laga något”, säger Joceline Lu, marknadschef på YiPin.

Tofu Scrambled görs av ekologiska sojabönor och innehåller 14 gram protein per 100 gram. Produkten är framtagen för att efterlikna ägg med ambitionen att bli det självklara veganska alternativet till äggröra.

”Under fyra år har vi arbetat med att utveckla Tofu Scrambled i tofufabriken. Slutresultatet är en tofuprodukt som liknar äggröra sett till både smak och konsistens. Den sätter en helt ny standard för hur växtbaserad mat smakar,” säger Joceline Lu.

Tofu Scrambled är färdig att värma och kan exempelvis ätas på toast eller till stekta grönsaker.

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Restauranger ska kunna informera om köttets ursprung

Den 1 mars 2025 blir det obligatoriskt för restauranger och andra storhushållsverksamheter att kunna informera gäster om ursprungsland för det kött som serveras.
ursprung

Gordon Circular ska utvecklas för offentlig sektor

Gordon har tillsammans med projektpartners beviljats 2 miljoner från Vinnova för att utveckla en cirkulär förpackningslösning för hemleveranser av livsmedel inom offentlig sektor.
gordon

DUG Foodtech får patent för sitt veganska köttalternativ

Svenska patent- och registreringsverket avser att godkänna DUG Foodtech AB:s patentansökan "Meat analogue".
tornberg

Skånemejerier signerar Klimatkontrakt Malmö

Skånemejerier har skrivit ett klimatkontrakt med Malmö stad som ska driva på den gröna omställningen och bidra till ett klimatneutralt Malmö år 2030.
DSC06052