Orkla Foods Sverige köper svenska matföretaget Lecora

PUBLICERAD: 2 april 2019
UPPDATERAD: 21 februari

I Lecoras vegetariska foodservice-sortiment ingår bland annat ekologiska biffar av mungbönor. |Tommy Salomonsson, VD Lecora.

Orkla Foods Sverige breddar sitt sortiment av växtbaserade vegetariska produkter genom att köpa det svenska matföretaget Lecora med produktion i Vadstena.

Lecora är ett välkänt varumärke främst inom den privata storhushållsmarknaden i Sverige. Den största produktgruppen är frysta schnitzlar, men det är företagets sortiment av växtbaserade vegetariska och veganska rätter som är den främsta orsaken till förvärvet.

I ett pressmeddelande skriver Orkla Foods Sverige:

”Vegetariskt och veganskt är en snabbt växande marknad och förvärvet av Lecora är en investering som ligger helt i linje med Orkla Foods Sveriges strategiska satsning på hälsa och hållbarhet.”

”Genom förvärvet av Lecora kan vi nu erbjuda ett ännu bredare veganskt och vegetariskt sortiment som dessutom är helt växtbaserat och majoriteten utan allergener. Lecoras fina arbete med hållbarhet och lokala råvaror stärker våra ambitioner framåt om att vara det goda bolaget som gör gott för morgondagen. Vi ska utveckla och vårda det här starka och stolta varumärket vidare och sätter stort värde i Lecoras lokala förankring och kundernas och konsumenternas förtroende för produkterna, säger, Henrik Julin, VD Orkla Foods Sverige.

Lecora har även ett sortiment för detaljhandeln, huvudsakligen kylda rullpack med färdigmat, gröt, soppor och stuvningar.

Lecoras VD och huvudägare Tommy Salomonsson säger att han är stolt och nöjd över att lämna över familjeföretaget till Orkla Foods Sverige.

”Vi delar samma värderingar om lokal förankring och hållbart företagande och jag är övertygad om att Lecoras fantastiska produkter nu kommer att nå ut till ännu fler konsumenter. Det är naturligtvis extra roligt att mina barn fortsätter vara del av verksamheten vidare, säger Tommy Salomonsson.

Lecora kommer att drivas som ett dotterbolag till Orkla Foods Sverige. Företaget har idag cirka 35 anställda och verksamheten kommer att fortsätta i Lecoras befintliga lokaler i Vadstena.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206