Kronfågel satsar på en klimatsmart grillsäsong

PUBLICERAD: 14 mars 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Kronfågels grilltallrik ger ett klimatavtryck som motsvarar 40 procent av en normalportion. |KycklingSteak Tryffel är en av årets grillnyheter från Kronfågel.

Kronfågel lanserar sitt bredaste grillsortiment någonsin inför året säsong. Bland nyheterna finns KycklingSteak Tryffel och flera färdigmarinerade detaljer.

”Vi har tagit fasta på hur man umgås runt grillen med människor i alla åldrar och från olika kulturer med olika preferenser. En annan trend är att det måste vara enkelt och gå smidigt att laga mat vid grillen. Därför lanserar vi vårt största färdigmarinerade sortiment hittills. Exempel på det är våra BBQ Kycklingspett med två olika smaksättningar, berättar Linda Munkhammar, produktchef på Kronfågel.

Kycklingfilé är den detalj som grillas mest och till årets säsong lanseras en delad kycklingfilé smaksatt med peppar, paprika och chipotle, som uppges bli extra saftig. Bland nyheterna finns även två sorters kycklinggrillkorv

Till årets ”bubblare” och största nyhet utnämner Linda Munkhammar KycklingSteak Tryffel, en urbenad klubba med skinn, som nu även kommer med smaksättning av tryffel.

Kronfågel vill även lyfta två viktiga områden – klimat och hälsa – med en näringstät BBQ-tallrik framtagen i samarbete med dietisten och författaren Kajsa Asp Jonsson. Tallriken innehåller KycklingSteak, grönsaker, bakpotatis, tomatsalsa, picklad rödlök och coleslaw och ger ett klimatavtryck som motsvarar 40 procent av en genomsnittlig måltid.

”Den här grilltallriken hjälper konsumenten att äta gott med gott samvete för både hälsa och klimat. Måltiden ger ett förhållandevis lågt klimatavtryck och samtidigt mycket näring och högvärdigt protein”, säger Kajsa Asp Jonsson.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado