Liv Forhaug blir koncernchef för Martin & Servera

PUBLICERAD: 19 februari 2019
UPPDATERAD: 21 februari

Liv Forhaug blir ny VD och koncernchef för Martin & Servera. Foto: André de Loisted

Liv Forhaug har utsetts till VD och koncernchef för Martin & Servera. Hon kommer närmast från rollen som direktör för strategi och affärsutveckling för ICA Gruppen.

”Martin & Servera är en välskött bolagsgrupp med en stark position, kända varumärken och som ligger långt fram på många sätt. Det är en bransch där det händer mycket. Måltidsbeteenden förändras, digitalisering påverkar – det finns många olika spännande möjligheter framöver”, säger Liv Forhaug, som tillträder som koncernchef senast den 1 oktober 2019.

Under åren på ICA Gruppen har Liv Forhaug bland annat lett utvecklingen och lanseringen av ICA:s e-handel och arbetat med förvärv och utveckling av bolag, som Apotek Hjärtat och Min Doktor. Hon har också drivit ICA Gruppens digitala agenda, inklusive skapandet av innovationsenheten ICAx samt en central enhet för data och avancerad analys. Tidigare har hon arbetat som konsult och partner för den internationella konsultfirman McKinsey, med detaljhandel och snabbrörliga konsumentvaror.

”När Martin & Servera-koncernen nu tar nästa steg är det med en ledare med stor erfarenhet av handel med livsmedel, affärsutveckling och digital transformation”, säger Caroline Berg, styrelseordförande för Martin & Servera.

Martin & Servera-koncernen omsätter omkring 15 miljarder och har drygt 3 000 anställda.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx