Arla rustar upp Kvibille med nytt mognadslager för ädelost

PUBLICERAD: 27 september 2018
UPPDATERAD: 21 februari


Arla har investerat runt 16 miljoner kronor i ett nytt mognadslager för ädelost på mejeriet i Kvibille och även gjort andra förbättringar i det över 100 år gamla mejeriet. Investeringen är en av de satsningar som Arla gör för att utveckla och säkra verksamheten i Sverige, enligt ett pressmeddelande. 

“Vi började bygga mognadslagret för ädelost under 2017 och det har varit både en spännande och utmanande process att bygga ut en så gammal och anrik byggnad”, säger Kvibilles mejerichef Thelma Banzon.

“Med ett nytt mognadslager för ädelost hinner vi färdiglagra fler ostar. Osten kräver ju sin tid för att den ska bli god, och med ett lager till så blir det fler ostar. Innan det nya lagret byggdes så nyttjade vi full kapacitet vid högsäsong och hade därför inte utrymme för att lansera några nyheter. Investeringen från Arla gör att vi äntligen kan utöka Kvibilles sortiment med spännande nyheter och även fortsätta bygga Kvibilles framtid och cementera vår roll som det svenska osthantverkets hjärta.”

I och med invigningen av det nya ädelostlagret kan Kvibille mejeri bredda sitt utbud. Först ut är två innovativa ädelostar: Hallands Hav, en långlagrad blåmögelost, och Kvibille Mild Ädel, som innehåller vitmögel och i princip är helt vit för att inte färga såser.

“Utmaningen med att utveckla Kvibille Mild Ädel är att få till en ost som är mild, utan att tappa sin fina Kvibille-karaktär, och att göra hela osten krämig utan att bli smetig i mitten. Och det tycker jag att vi har lyckats med”, säger Roger Karlsson, produktutvecklare på Kvibille.

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado